Prezračevanje prostorov

Eden najpomembnejših dejavnikov, od katerega sta odvisna ugodno počutje in sposobnost koncentracije za bivanje ali delo v prostoru, je kakovost zraka. V prostorih, ki prezračevanja nimajo uregenega, se pojavljajo povišana temperatura zraka, visoka koncentracija ogljikovega dioksida, visoka zračna vlažnost, pomanjkanje kisika, neprijetne vonjave, ponekod pa tudi povišana koncentracija radona. Bivanje in delo v takih prostorih ni le neprijetno, lahko je celo škodljivo za vaše zdravje.  


Zakaj rekuperacija?

Po splošno znanih normativih je treba zagotoviti najmanj enkratno menjavo zraka na dve uri, kar v praksi pomeni odprto okno 5 do 7 minut na uro v vsaki sobi. Tolikšna menjava zraka je lahko tudi energijsko potratna, vendar pa sprejemljiva, če izkoriščamo odpadno toploto s sistemi prezračevanja. Zato je podjetje Zehnder razvilo vrhunske prezračevalne sisteme z rekuperacijo, ki zagotavljajo svež zrak in hkrati varčujejo z energijo. Srce sistema je REKUPERATOR, ki vrača tudi do 95% toplote izrabljenega zraka svežemu zraku. S takim načinom prezračevanja si zagotovimo vedno svež in kvaliteten zrak v prostoru, pri tem pa izgubimo le 5 ali nekaj več odstotkov dragocene toplotne energije. Električna poraba za delovanje rekuperatorja je minimalna glede na rezultat, ki ga dobimo. Poznamo centralno in lokalno prezračevanje z rekuperacijo in pa prezračevanje z pomočjo ventilatorjev. 


Prezračevalni sistemi Zehnder

 

Zehnder prezračevalne sisteme odlikuje napredna tehnologija delovanja, ki zagotavlja optimalno bivalno ugodje. 

Z vračanjem toplote zagotavlja energetsko optimalno izmenjavo zraka, ki je obenem lahko avtomatsko kontrolirana, da se prilagaja posameznim zahtevam. Komponente sistema sodelujejo inteligentno in zagotavljajo nenehno zalogo svežega zraka, medtem ko odstranjujejo zastal zrak.

Prezračevanje je temelj ohranjanja zdravja in udobne energetsko učinkovite notranje klime. To velja tako za prezračevanje v bivalnih kot tudi poslovnih in javnih objektih.
OPOMBA:

Spletna stran zehnder.si ni uradna spletna stran podjetja ZEHNDER in je namenjena le spletnemu komuniciranju na ozemlju Republike Slovenije. 

Nazaj na vrh